Uit de Franse pers – vrij vertaald

NARBONNE – In de buurt van het Zuid-Franse Narbonne is grote beroering ontstaan onder biologen. Meerdere onafhankelijke verklaringen signaleren de verschijning van een tot nog toe onbekende diersoort in de lokale wijngaarden. De nieuwe soort wordt omschreven als de ambashinde…

01-06-2006

ambashinde
Robotfoto van de ambashinde

Volgens de eerste waarnemingen gaat het om een nachtdier. Het zou nogal wankel op twee poten lopen en afwisselend struik-elen, huppelen en waggelen. De bewegingen doen denken aan een jonge dartele hinde. Maar het wezentje zou verder een eerder verrimpeld uiterlijk hebben en nogal lawaaierig zijn. Het nieuwe dier zou ook slechts heel beperkt behaard zijn. Het meest opmerkelijke aan het nieuw ontdekte wezentje is een lichtgevend voelspriet waarmee het steeds doelloos schijnt heen en weer te zwaaien.

Alle waarnemingen hebben het over één exemplaar. Er wordt gevreesd voor het leven van het zonderlinge exemplaar. Bij de laatste waarneming werd het achtervolgd door een witte bestelwagen van Japanse makelij. De bemanning was vermoedelijk Arabisch, aangezien de inzittenden steeds een religieuze kreet slaakten. Oh wakhbar om precies te zijn.

De bestelwagen reed consequent achteruit. Vermoedelijk om het onwetende dier wijs te maken dat het niet werd achtervolgd.

De lokale ordediensten hopen op tips van getuigen. Wie meent informatie te hebben die kan leiden tot het ontdekken van een witte bus met druivenvlekken of de mysterieuze ambashinde, kan zich wenden tot de dichtstbijzijnde politiepost, wijnbouwer of toog.

Uw reactie toevoegen

beleefd zijn hoeft niet

(Fomattering)

This question helps prevent spam: