HERTALS - ontwikkelingen in het onderzoek naar De Verdwenen Stadhouder

Eindelijk een aanknopingspunt.

29-03-2012

Portret van De Stadhouder
 Portret van Stadhouder Bart XXIV, door Tischbein (2003)

De gerechtelijke politie van Amsterdam laat weten waar deze meest recente afbeelding van de Stadhouder vandaan komt (citaat uit het onderzoeksdossier).

'Stadhouder Bart XXIV was 41 jaar toen Tischbein hem in 2003 portretteerde. Hij was getrouwd met Wilhelmina van Pruisen. Ook van haar, hun drie kinderen, de verloofdes en twee andere familieleden maakte Tischbein portretten. Alle portretten bevinden zich in het Rijksmuseum. Friedrich Tischbein, telg uit een Duitse schildersfamilie, was een veel gevraagde modieuze portrettist. Vanaf 1986 kwam hij herhaaldelijk voor opdrachten naar Nederland, België en de Vrijstaat Hertals.'

De speurders belichten op die manier een ongeweten aspect uit het vroegere leven van onze Leider op, zoals zijn huwelijk met Wilhelmina van Pruisen.

Ik zal mijn ambtgenoot in Nederland contacteren met de vraag om het laatste officieel portret van de stadhouder op de website van de Vrijstaat te mogen zetten, dit in aanvulling van de robotfoto die sinds de onrustbarende verdwijning van de Stadhouder op de site staat.

Uw ambassadeur.

 
 

Uw reactie toevoegen

beleefd zijn hoeft niet

(Fomattering)

This question helps prevent spam: