HERTALS - Toeristentoren wordt boortoren

Na de bekendmaking van het eerste grote infrastructuurproject in de vorm van de Noorderwijkverbinding, gaat de Stadhouder met het Directoraat de zogenaamde crisis te lijf met alweder een gigantisch project.

15-04-2009

Toeristenboortoren
 Toeristenboortoren
Beste VVV: (Vrienden, Vijanden en andere Vreemdelingen)
 
Na de bekendmaking van het eerste grote infrastructuurproject in de vorm van de Noorderwijkverbinding, gaat de Stadhouder met het Directoraat de zogenaamde crisis te lijf met alweder een gigantisch project.
 
Naar aloude traditie orakelde Zijn Stadhouderlijkheid discreet uit volle borst: “Het leven is eenvoudig, tenzij ge een Laat of een Erwt zijt!”
 
Nadat het applaus uitgestorven was, (en de erwt ook werd aangemaand om niet langer in de handjes te klappen) ging de Stadhouder onverdroten verder. “Crisis? Welke crisis! (Erwt applaudisseert alweder ongepast) De enige erkende crisis in de Vrijstaat is de slag om Poejel Harbor! En die duurde maar een kwartier omdat de Peojeliers eieren voor hun mest kozen. De dwazen!
 
Desalnietteplus. Ik zal de problemen alweder oplossen alvorens zij zich stellen. Geef Jean-Luc bij deze een puntje om aan te zuigen! En de erwt een fopspeen!
 
Vanaf heden verklaar ik dat de Vrijstaat onafhankelijk zal instaan voor zijn eigen energiebevoorrading. Daarom zal ik hoogstpersoonlijk de VVV van het stadsbestuur onteigenen en de Toeristentoren ombouwen tot een boortoren. Ik heb in mijn leven al straffere stoten geleverd. Want bedenk. Waar wordt de olie nu opgepompt? In de woestijn, bende dwazen! En wat vindt gij in het hoofd van de erwt, in de woestijn en aan de voet van de Toeristentoren? Zand! En: waar zand is, is olie! In de woestijn wordt dit dagelijks bewezen, in het hoofd van de oliedomme erwt eveneens. Dus zit er olie onder de Toeristentoren! Laat het boren beginnen!
 
De Stadhouder, steeds de ingetogen bescheidenheid zelve, stapte boven op het ronde schenkblad, trok een slaapkleed aan en brulde: Dit heb ik sjeik gedaan! Waarna hij twee bulten zocht, ze tot Dirkameel benoemde, zich er boven op hees en voldaan schommelend vertrok. Hij was dan ook een beetje in de olie.
 
Voor u genoteerd te Hertals ter hoogte van de Paasfoor,
 
Door sjeik Dir Com

Uw reactie toevoegen

beleefd zijn hoeft niet

(Fomattering)

This question helps prevent spam: