Het paarse zootje

Grote consternatie aan het ronde schenkblad dinsdagavond. Op het vaste vergadermoment van de directoraatsleden der Vrijstaat, verkeerden de laten en horigen in opperste staat van verwarring.

24-05-2006

Niet alleen de vaste waarden in afwezigheid, als daar zijn de quaestor en dirsloef, ook wel bekend als Klinkers, ontbraken op de zitting. Ook de Stadhouder stuurde alweder zijn kater.


Ook dirjus bleef thuis, vermoedelijk gebogen over een kleurboek met risottotekeningen. Dirpol ging deze keer ook in rook op. Stagiair twaalf ging zwaar in de fout. Door zijn afwezigheid als pro-actief toogkuiser moesten de aanwezige directoraatsleden aan een onrein schenkblad vergaderen. Zelfs dirweb logde niet in aan het ronde schenkblad. En de ambass hing nog steeds de primaat uit op een brommer in den vreemde.

Deze massale schending van de vergaderplicht, zadelde de resterende directoraatsleden op met een zware opdracht. Naast het op peil houden van de omzet van sponsor dirvis, moesten de horigen, vooral in de vorm van gillende verpleegsters, worden gesust. Voorwaar een zware taak voor Dircom en Dirflits. Want DirVis verkoos zich aan een tafeltje af te zonderen met een onbekende Laat.

DirLog vertoonde alweer zware tekenen van schizofrenie. Eerst verkoos hij het gezelschap van het dwaze paarse zootje in de Augustijnenlaan. Ook ter zitting bleef DirLog hardnekkig volharden in collaboratie met groene kioskdromers.
Dat de Paarse Zoo bovendien sterker in aantal was met een groene, rode en blauwe stuurman geflankeerd door het rode opperhoofd en enkele van zijn lakeien; versterkte de staat van verwarring bij de Laten.

Daarom werd ter plaatse gedecreteerd dat:

·    De afwezige directoraatsleden worden veroordeeld tot het reinigen van de Ardeense hut eind november. Alsook het bouwen, vullen, verwarmen en na gebruik reinigen van het wak en het ’s avonds onderstoppen van de andere directoraatseleden tijdens dezelfde expeditie. Voor alle duidelijkheid: zonder nachtzoen. Bovendien worden zij veroordeeld tot het slapen zonder knuffel. (Beroep indienen kan, maar is volstrekt nutteloos.)
·    De Vrijstaat virtueel voltallig was
·    Het paarse zootje de Markt volgend jaar moet herinrichten


Iedereen vraagt zich natuurlijk was hoe het gesteld was met doppositie. Wel: vooral omdat de doperwt nu al vertwijfeld tegen de rand van zijn conservenblikje zit te schurken omdat hij nog niet ter sprake kwam… Jawel, hij schijnt tegen de toog te zijn gerold. Waarmee meteen ook alles is verteld.

Of toch: een primeur! Naar verluidt denkt studio Vandersteen aan een nieuw album van Sus en Wis. Getiteld De Eenzame Erwt. Met in een bijrol een platenruiter die doperwtsgewijs het jaarlijkse bal van de federatie van verenigde doven en gehoorgestoorden (FVDG) animeert. Dat feest wordt gesponsord door de NV gehoorapparaten Lapperwtje.

Oh Wakhbar!

Uw reactie toevoegen

beleefd zijn hoeft niet

(Fomattering)

This question helps prevent spam: