Een mysterie als een paard

HERTALS – In de stallen van manège Dikbil is deze morgen de mysterieuze verdwijning ontdekt van het voltallige paardenbestand. De eerste aanwijzingen uit het opsporingsonderzoek wijzen in de richting van Vilvoorde. De naam van deze parochie indachtig, vrezen paardenliefhebbers dat hun beestjes al zijn gevild.

01-06-2006

Geen gehinnik meer in de stal deze morgen. Geen merrie of hengst meer te bespeuren. Laat staan een schichtig veulen...

De eigenaars staan voor een raadsel. De inderhaast opgeroepen speurneuzen spreken van een een lichte champignongeur die waarneembaar was bij het betreden van de lege stallen. Verder waren er geen sporen, op een geurspoor richting Vilvoorde na…

In gestrekte draf onderzochten de speurders deze piste, of spreken we hier het thema indachtig, beter van een renbaan? In elk geval: het karrenspoor eindigde in Vilvoorde, ter hoogte van een lokale eetgelegenheid.

Bij de lokale bookmakers wordt een verband gelegd met de al even merkwaardige verdwijnplannen van de directoraatsleden der Vrijstaat Hertals. Geen schepter of formele vergadering aan het ronde schenkblad gisteren. De erwt en andere oppositieleden konden enkel klaaglijk hinniken bij zoveel onzekerheid.

Dit gegeven, gekoppeld aan vage geruchten over een tijdelijke anarchie in de Vrijstaat op woensdag 12 januari tussen 20 en 24 uur, zorgen voor verhoogde spanning bij de bookmakers. Zij vrezen op het verkeerde paard te wedden…

Gaat de ene verdwijning gepaard met de andere?
Enkel het directoraat kan antwoorden.
Morgen noemen we man en paard, op deze plaats.

Bij wijze van uitsmijter halen we nog den dikke Van Dale (geen directoraatslid noch oppositielid) van stal met deze doordenkers:
       
1. heel erg, zeer veel honger hebben = een honger hebben als een paard
2. een zware, grote vrouw = een wijf als een paard
3 op-en-top een homo = een nicht als een paard

Uw reactie toevoegen

beleefd zijn hoeft niet

(Fomattering)

This question helps prevent spam: