Driewerf hoera!

Hoera
Hoera
Hoera

24-05-2006

Hoera 1

Hoera! De raadsman, bekend van menige uitputtingsslag voor diverse rechtbanken en in meerdere keukens, is de beschaving binnen getreden. Gedaan met zich verwarmen aan hopeloze dossiers, koude risotto, Finse weerberichten en stadhouderlijke toespraken. Gedaan met de leveringen van biogas door Dirlog. De raadsman heeft, hou u vast aan de takken van de schepter, verwarming in zijn nieuwe woonst.
Een inspectie door het voltallige directoraat, veiligheidshalve gekleed met roodwitte muts en sjaal dringt zich op.

Hoera 2

Hoera! Nog enkele nachten scheiden het directoraat van de Vrijstatelijke Expeditie richting DiRupostan.

Hoeveel nachten dat exact zijn, is -zoals de vrijstatelijke traditie het vereist- nog niet duidelijk. Horigen, laten en oppositielid (meervoud van deze term bestaat niet meer) die eveneens in hoera-stemming verkeren, kunnen vanaf donderdagmorgen plaats nemen achter de rood-witte dranghekkens op de Vrijstatelijke markt. Van daaruit kunnen ze de vertrekkende vrijstaters uitwuiven. In het slechtste geval moeten zij wachten tot vrijdag om 17 uur. Zij worden derhalve vriendelijk maar beslist gevraagd om tijdens hun wachttijd:

  • de vrijstatelijke champignonvelden, ook wel bekend als bloembakken, te wieden
  • luidkeels hoera te roepen op de tonen van de beiaard die bij die gelegenheid de vrijstatelijke hyme zal spelen

Voor de fans: Trekken zeker mee op de expeditie, onder voorbehoud van gruwelijke ziektes met vrouwennamen:
DirWeb, DirLog, DirJus, DirPol, DirVis, DirFlits, Stagiair twaalf en Dircom.

Enige onduidelijkheid bestaat over de deelname van de Stadhouder en Klinkers. Het moet voor de fans spannend blijven, natuurlijk.

Zeker afwezig zijn:
de Ambas wegens late landing van bij de meeneemChinees
en de Quaestor die zwarte piet assisteert bij het bakken van zoete broodjes.

Hoera drie

Hoera ! Een welgemeend hoera voor Dirpol die - tijdens zijn afwezigheid - na de verplichte wekelijkse Constitutionele crisis, volgend op de virtuele toespraak van de Stadhouder; unaniem werd verkozen tot stadhouder in reserve.


Geen reden tot driewerf hoera:

Geen reden 1

De erwt is aangeworven in het klokkenmuseum van Tellin. Als kleine klepel klingelt hij, zoals steeds zonder ook maar door iemand te worden opgemerkt. Tijdens de sluitingsuren van het museum fungeert de erwt met stengeltje als nutteloos element op de Vrijstatelijke beiaard.

Geen reden 2

De erwt misbruikte de vegetarische schotel aangeboden door Dirvis om zich te vergrijpen aan het peper- en het zoutvat. Gezien beide voorwerpen nog minderjarig zijn, worden juridische stappen niet uitgesloten.

Geen reden 3

Door dreigende afwezigheid van de Stadhouder bij de verovering van de Hardennen, worden tijdens de expeditie geen eretekens uitgereikt. De deelnemers worden derhalve verzocht zichzelf te voorzien van een nieuw ereteken en een lofrede voor zichzelf.

Uw reactie toevoegen

beleefd zijn hoeft niet

(Fomattering)

This question helps prevent spam: